Een bedrijf overnemen? van Peter Schuitmaker (boek)

461 views 0

Dit boek voor aspirant-kopers geeft inzicht in de belangrijkste financiële, juridische, fiscale en emotionele aspecten van een bedrijfsovername. Doel van het boek is om de aspirant-kopers te helpen met het maken van de juiste keuzes op het juiste moment. 

een-bedrijf-overnemen-peter-schuitmaker

Een bedrijf overnemen?

Een baan voor het leven is niet meer van deze tijd. Veranderingen in de arbeidsmarkt en reorganisaties geven nieuwe dynamiek. U moet zelf regie ontwikkelen over uw professionele bestaan. De beroepsbevolking oriënteert zich daardoor vaker op zelfstandig ondernemerschap. Bijvoorbeeld op het starten van een onderneming.

Keuzes maken!

Bedrijfsovername is echter een beduidend beter alternatief. De overlevingskans voor kopers is aanzienlijk beter dan voor starters. Kopers weten al snel een versterking van de omzet en winst te realiseren. Dank zij het nieuwe elan van de nieuwe eigenaar.

Stappen zetten!

Dit boek is geschreven voor aspirant-kopers. Zij willen een nieuwe weg inslaan in hun professionele bestaan. Zich gaan bewegen op het pad van ondernemerschap. Daarbij juist níet van begin af aan starten. Maar juist wél door een bestaand bedrijf over te nemen.

Koop dit boek bij Bol.com.

Over de auteur

Ir. Peter Schuitmaker MBA RAB houdt zich professioneel bezig met bedrijfsoverdracht en bedrijfsfinanciering.Hij is Register Adviseur Bedrijfsopvolging en ingeschreven in het RAB register. Tevens is Peter Schuitmaker initiatiefnemer van twee websites voor vraagstukken over bedrijfsoverdracht (www.verkoop-bedrijf.nl) en bedrijfsfinanciering (www.financiering-bedrijf.nl). Het doel is om MKB ondernemers die zich oriënteren op bedrijfsoverdracht of bedrijfsfinanciering te informeren over de grote diversiteit aan specifieke aspecten die er spelen.


Toolkit Bedrijfsopvolging

De gratis toolkit van fiscalist François van der Hoff geeft praktische informatie over het gehele proces van bedrijfsopvolging.

Inhoud:

 Overzicht met tien praktische adviezen (e-mail)

 Voorbeeld BedrijfsOpvolgingsPlan (BOP) 

 Processchema en 12-stappenplan 

 Blijf op de hoogte via de digitale nieuwsbrief

We respecteren uw privacy en zullen uw gegevens niet aan anderen verstrekken.

Het aanvragen van de toolkit is gelukt! Controleer uw e-mail inbox.