Spanningen binnen de familie…

George van Dam, 55 jaar, een van de twee eigenaren van een aantal schoenenzaken gevestigd in Gorinchem en omgeving: “Wij hebben een florerend familiebedrijf met vijf filialen. Het zit al langer in mijn hoofd om een zesde zaak te openen. Wat verder weg; Utrecht of Den Bosch.  Mijn oudere broer, die bedrijfsleider is en zijn vrouw, commercieel directeur van onze firma, zijn er faliekant tegen. Ze vinden nog meer expansie niet bij het bedrijf passen. En zij willen zeker niet buiten de regio Gorinchem.

Dat past onze familie niet, vinden zij. Wat zij willen is consolideren, misschien zelfs een kleine krimp. Een of twee vestigingen verkopen of op een andere manier  een kasrondje maken. Ze willen genieten van het leven, zoals ze dat noemen. Ze hebben naar eigen zeggen lang en hard genoeg gewerkt. En dat zorgt voor spanningen in de familie.”

Lees het volledige artikel op de website van Fambizz.

Avatar foto

Auteur drs. François van der Hoff is fiscalist en gespecialiseerd in de fiscale aspecten van bedrijfsopvolging. François begeleidt, adviseert en traint familiebedrijven en accountantskantoren. Lees verder...