Online cursus Fiscaalvriendelijke opvolging in het familiebedrijf

In samenwerking met de SRA biedt Bedrijfsopvolging.nl de online cursus Fiscaalvriendelijke opvolging in het familiebedrijf aan.

In deze online cursus voor accountants en adviseurs leert u uw klant optimaal te adviseren over de fiscale faciliteiten bij de overdracht van het familiebedrijf met een minimale belastingdruk tot gevolg.


Inhoud

Het overdragen van een onderneming is hèt moment om uw klant fiscaal te begeleiden. Zorg dat u op de hoogte bent van de faciliteiten én beperk de belastingdruk.

Van groot belang is dat u op de hoogte bent van de bedrijfsopvolgingsregeling (BOR). Wat zijn de fiscale pijnpunten en hoe kunt u daar adequaat op adviseren?

In deze online cursus behandelen wij met een doorlopende praktijkcase de overdracht van de onderneming door schenking tijdens leven en overdracht van het familiebedrijf bij (onverwachts) overlijden van de ondernemer. Zorg dat u op de hoogte bent van de regelingen én benut de fiscale faciliteiten. De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Ondernemerschap voor de IB en aanmerkelijk belang
  • De Bedrijfsopvolgingsregeling
  • Doorschuifregeling inkomstenbelasting
  • De Bedrijfsopvolgingsregeling in de Successiewet (BOR)
  • Regels bij schenken of erven van aandelen

Resultaat

U adviseert uw klant optimaal over de fiscale opvolgingsfaciliteiten voor het familiebedrijf en zorgt voor een minimale belastingdruk.

Inschrijven

De online cursus kan zowel door niet-leden als door leden van de SRA besteld worden via bedrijfsopvolging.nl.