Filosofie

Wat is onze filosofie achter de kennisbank bedrijfsopvolging voor familiebedrijven? sdfsdf

Uit een onderzoek van Nyenrode Business University (2010) is gebleken dat 69% van alle bedrijven familiebedrijven zijn. Dit komt neer op circa 260.000 familiebedrijven. Al die eigenaren van die familiebedrijven hebben behoefte aan informatie.

Op internet wordt veel geschreven over bedrijfsopvolging binnen familiebedrijven. Bij het googelen van de woorden bedrijfsopvolging familiebedrijven krijgt u maar liefst 25.000 hits. Zoekt u in al die hits maar eens een weg. U bent bezig met het zoeken naar waardevolle informatie over een serieuze zaak: de bedrijfsopvolging naar uw zoon of dochter. Op veel internetsites wordt u al snel doorverwezen naar ‘onze specialisten’. Misschien wilt u wel meer dan dat. U wilt uzelf namelijk goed voorbereiden op wat komen gaat.

Wij presenteren u de oplossing: een kennisbank met informatie over bedrijfsopvolging. Onze filosofie is: kennisdelen. Wij zien het als onze taak om beschikbare algemene (fiscale) informatie over Bedrijfsopvolging te verspreiden. In de kennisbank maken wij een onderscheid tussen een IB-onderneming (de eenmanszaak, VOF, CV, etc.) en de B.V.-structuur. Binnen deze categorieën zijn weer verschillende scenario’s denkbaar, waarvan er één mogelijk op uw situatie van toepassing is. Door heldere taal en het gebruik van structuurtekeningen trachten wij de ingewikkelde materie begrijpelijker voor u te maken. Het is daarbij zeker niet onze bedoeling om u in een bepaalde hoek te krijgen. U bent wel in de gelegenheid om zelf de verschillende mogelijkheden van bedrijfsopvolging te onderzoeken.

Wij stellen u zelfs in de gelegenheid tot het stellen van algemene vragen via de email dan via de telefoon. U kunt uw vraag stellen via het contactformulier.