Cursus Bedrijfsovername en Bedrijfsoverdracht

De verwachting is dat de komende jaren veel oudere ondernemers willen ophouden. Uit onderzoek is gebleken dat tussen de 15 en 25 duizend bedrijven per jaar zullen overgaan. Dit betekent dat er een groeiende marktbehoefte is aan specialistische kennis die succesvolle transities mogelijk maken. De cursus ‘bedrijfsoverdracht’ geeft op een multidisciplinaire en geïntegreerde wijze inzicht in juridische en fiscale aspecten en de waardebepalende factoren die een rol spelen bij bedrijfsovernames.

Onderwerpen

  • Welke trends  zijn er op het gebied van bedrijfsoverdracht en bedrijfsovername?
  • Nieuwe kennis en inzichten in de meest voorkomende vormen van overname
  • Relatie waardering, financiering, structurering en fiscale en juridische aspecten
  • Nieuwe inzichten in verschillende waarderingstechnieken bij overnames
  • Verbanden tussen de vorm van bedrijfsovername, structuur en financieringsvorm
  • Inzicht in de rol van juridische en fiscale aspecten bij bedrijfsovernames
  • Verbetering van de kwaliteit van uw adviezen bij bedrijfsovernames.

Resultaat

Na afloop van de cursus heeft u diepgaande kennis en inzichten van de aspecten die van belang zijn bij bedrijfsovernames. U weet welke trends en ontwikkelingen er zijn rondom bedrijfsovernames, u snapt welke verbanden er zijn tussen bedrijfswaardering, financiering, structurering en fiscale en juridische aspecten en u weet hoe u uw nieuw opgedane kennis kunt toepassen in de praktijk. U bent verder op de hoogte van diverse waarderingsmethodes en u kunt deze ook ten uitvoer brengen. Tot slot bent u een zwaardere gesprekspartner geworden voor opdrachtgevers omdat de kwaliteit van uw adviezen sterk is verbeterd.

Startdata en locaties

Deze opleiding gaat drie keer per jaar van start. Colleges vinden om de twee weken plaats. Er vinden per dag twee colleges plaats. Er wordt gestart rond 15.00 uur met het eerste college, het tweede college start om 18.30 uur en duurt tot 21.00 uur. De cursus wordt gegeven op de volgende locaties: Utrecht, Amsterdam, Rotterdam, Den Bosch, Arnhem en Zwolle.

Interesse? Download cursus PDF

In de 7-pagina rijke PDF vindt u een uitgebreide beschrijving welke onderdelen op welk moment van de cursus aan bod komen. Zo kan u optimaal bepalen of de cursus bij u past. Na ontvangst van uw gegevens, sturen we u de PDF direct en vrijblijvend toe.

Datum

14 mrt 2019

Kosten

€1,450.00
QR Code